Sidor

lördag 18 februari 2012

Spelbloggen

Två män med ett skägg har blivit nominerad till en av Sveriges 25 bästa spelbloggar av Level 7. Detta är mycket oväntat och förstås glädjande. Det är en alldeles speciell göttighet att få bekräftelse för något man aldrig haft en tanke på att få bekräftelse för.

Den här bloggen har skrivit mycket om tv-spel, men en uttalad spelblogg har vi aldrig varit, lika lite som vi varit en uttalad fågelblogg, en uttalad TV-serieblogg, en uttalad blogg om utdöda djur, skönlitteratur, internetkultur, musikvetenskap, bajs, Malmö, skägg..... okej, skägg är faktiskt uttalat.

Om någon skulle fråga oss vad vår blogg handlade om, vad den hade för inriktning egentligen, vad vi ville uppnå med allt detta, skulle vi troligen stirra lite frånvarande ut i luften, klia oss i skägget och gnaga på en korv. Sedan skulle vi författa ett nytt inlägg helt orelaterat till frågan.

Men, tv-spel. Det har ju trots allt blivit den största gemensamma nämnaren för våra inlägg, och det är något vi är mycket engagerade i.

För de som trillar in på bloggen för första gången nu kommer här en smidig översikt över vad vi skrivit om sedan maj 2010:

Vi har skrivit korta, långa och jättelånga artiklar om 10 saker vi dissar med moderna tv-spel, om fågelläten i Assassin's Creed, det godtyckliga 50-talet i Mafia 2, om kulturen kring spelsidor på internet, tendenserna till homofobi i de mera ljusskygga delarna av spelvärlden och om tweens återuppståndelse på Xbox Live Arcade.

Vi har skrivit positiva eller mycket positiva texter om Dark Souls, Osmos, Deadly Premonition, Digital: A Love Story, Minecraft, From Dust, Trauma och Dear Esther.

Vi har skrivit negativa eller tveksamma texter om Skyrim, Limbo, Civilization V, Super Mario Galaxy 2, Metro 2033, Uncharted: Drake's Fortune och Heavy Rain.

Vi har hittills skrivit fyra kapitel av "Bro-op", en lång co-op-serie i stiliserat chatformat, där vi diskuterar gemensamma spelupplevelser mer öppet:
- om Lara Croft and the Guardian of Light (med gästspel av "Grogge")
- om Outland
- om Portal 2 (med gästspel av Carl-Johan Johansson)
- om Gears of War 3

Vi har gästat Spelberget på deras podcast.

...och en massa smått och gott. En god idé kan ju vara att klicka på taggen "tv-spel" till höger om man vill ta det i kronologisk ordning.

Det kan också vara bra att se det här som lite av ett bokslut. Efter denna nominering kommer den ohämmade stilen på den här bloggen troligen att försvinna helt. Framtida inlägg kommer präglas av en blandning av svulstig hybris och svår prestationsångest. Vi får vara glada om vi kan få ihop nästa del av Bro-op-serien utan att radera bloggen flera gånger om i våldsamma psykbryt.

För vad ska genier göra när de plötsligt är älskade och beundrade, när allt deras arbete inte längre är missförstått och hemligt briljant utan öppet och offentligt, när de blivit en del av den högsta intellektuella gräddan?

(...tuggar på en korv, kliar sig i skägget och klickar på "publicera")

1 kommentar:

  1. Om det hade varit en ost istället för en glass hade det varit den bästa bilden i mitt liv.

    SvaraRadera