Sidor

tisdag 25 december 2012

Topp 15 TV-serier 2012: 11. Game of Thrones

Vad är detta:
Dyrt och välspelat fantasyspektakel baserat på George RR Martins våldsamma förlaga. Tre nya karaktärer introduceras och minst en kvinna visar brösten i varje avsnitt. Sjua på listan i fjol.

Förtjänar sin plats på listan för att:
Oj, detta var en ojämn säsong... Det hade varit fint att kunna säga att Game of Thrones styrde upp sin skit i år, levererade ett bättre fokus, mindre "sexposition" och mer karaktärsutveckling. Istället fick vi ta del av ungefär sju historier samtidigt, varav två rörde sig ur fläcken, och de effektsökande tuttarna for outtröttligt över rutan.

Men mot slutet av säsongen valde serien att förlägga en hel timme till striden vid Blackwater. Det var det bästa val producenterna kunde ha gjort. Ett oerhört spännande och tajt avsnitt, med riktig pondus och äkta karaktärsporträtt. Det visade att Game of Thrones trots allt bär på väldigt mycket potential. Jag hoppas bara den kan destillera sin potential lite bättre nästa år.

Högtidsstund:
Dvärgen Tyrion Lannister, spelad av Peter Dinklage, bär halva serien på sina axlar. Skulle vilja säga "varje gång han är i bild".

Svagaste ögonblick:
Återigen är det kärlekshistorierna som drar ner tempot. Här mellan Robb och Vackra Kvinnan... jag minns inte ens vad hon heter. Hon har inte ett uns av personlighet i alla fall.

Bästa karaktär:
Tyrion! Tywin Lannister är bra också.

Bästa avsnitt:
"Blackwater"

Balloonfighter undrar:
Hur väl hade du umgåtts med karaktärerna i serien?
Oerhört illa. Jag kan ingenting om att slåss eller planera krigsföring, jag tycker tornerspel är skittråkigt och jag klarar inte av att vara gravallvarlig i mer än en halvtimme åt gången.

1 kommentar:

  1. Blev skärrad av det sadistiska tortyrgottandet. Är blödig, antar jag.

    SvaraRadera