Sidor

söndag 23 december 2012

Topp 15 TV-serier 2012: 14. Last Resort

Vad är detta:
Hysterisk drama/actionserie av Shawn Ryan som även låg bakom The Shield (och fina "Terriers" häromåret). En misstänkt kärnvapenorder får ett amerikanskt ubåtscrew att desertera till en liten karibisk ö. De försöker sedan bli rentvådda och lösa konspirationen. Serien får ingen andra säsong men har ett planerat slut, där de tre sista avsnitten (av tretton) sänds i januari.
Förtjänar sin plats på listan för att:
Årets actionserie? De bästa The Shield-avsnitten höll ett extremt högt tempo, värjde inte för det ugly och våldsamma och hade karaktärer som helt tappade kontrollen över sina situationer. Last Resort har kärnvapen, olösliga etiska kriser och en borderline bindgalen ubåtskapten spelad av Andre Braugher. Ibland blir det bara för mycket, ofta blir det mycket mycket spännande!
Högtidsstund:
Duellen mellan två storspelande skådisar när Andre Braugher ska förhandla med amerikats försvarsminister Jay Karnes.
Svagaste ögonblick:
När den Coola SEAL-agenten badar i vattenfall med en Snygg Urinvånartjej. Eller vilken som helst av kärlekshistorierna. De är alla oerhört såpiga.
Bästa karaktär:
Kapten Marcus fucking Chaplin!
Bästa avsnitt:
"Skeleton Crew"

Balloonfighter undrar:
Kill, fuck, marry?
Jag dödar gärna öns tröttsamma hövding (någon borde gjort det för längesen), ligger med den där Washington-tjejen och gifter mig med den hårdnackade Robert Patrick-spelade besättningsmannen. Han skulle beskyddat mig från hela USA!

2 kommentarer:

  1. De borde verkligen offat Serrat för längesen. Visst, han smugglar in en del knark och mat till ön men herregud vad han hittar på skit!

    SvaraRadera
  2. Jag har ingen aning om vad detta är, känner mig inte mycket klokare efter att ha läst inlägget heller. Grabbiga marinkårssoldater gör saker tillsammans?

    SvaraRadera