Sidor

söndag 23 december 2012

Topp 15 TV-serier 2012: 13. Sherlock

Vad är detta:
BBC:s Sherlock Holmes-adaption gick in på sin andra säsong med tre 90-minutersavsnitt som hade föga eller inget att göra med amerikanska "Elementary" som premiärade i år, eller med de två Sherlock Holmes-filmerna med Robert Downey Jr. i huvudrollen.
Förtjänar sin plats på listan för att:
Det här är fortfarande den mest värdiga och intressanta moderna Sherlock Holmes jag sett, trots att serien haft svårt att toppa sitt fantastiska pilotavsnitt. I säsong ett blev Sherlocks slutledningsförmåga lätt en visuell gimmick och avsnitten drogs av ostiga manus. I år vågade serien utmana sin huvudkaraktär och placera honom i obekväma situationer, vilket ledde till mer dynamisk teve. Jag är fortfarande inte helt såld på avsnittslängden, eller att det här verkligen är en serie som gör det mesta av sina 90 minuter, men när Sherlock är som bäst är det smartare än något annat.
Högtidsstund:
Sherlocks kris i finalen. Cliffhangern!
Svagaste ögonblick:
Seg mittensträcka på Baskervilles hund-avsnittet.
Bästa karaktär:
Watson! Fint spelad av Martin Freeman.
Bästa avsnitt:
"A Scandal in Belgravia"
Balloonfighter undrar:
Skulle den här serien funka som FPS?
O nej. Nej, nej, nej.

1 kommentar:

  1. Den här har jag faktiskt sett. De tre avsnitten i säsong 2 är i stort sett Sherlock Holmes Greatest Hits: 1. introduktion till Irene Adler (som också var första avsnittet till tv-serien med Jeremy Brett), 2. Baskervilles hund, givetvis och 3. Sherlock Holmes och Moriarty dör.

    Med det sagt tyckte jag ändå bättre om säsong ett, kanske framför allt på grund av piloten. Finalen var kackig dock.

    SvaraRadera