Sidor

tisdag 25 december 2012

Topp 15 TV-serier 2012: 12. Parks and Recreation

Vad är detta:
Glad och ljus NBC-sitkom om en samling personligheter i kommunen Pawnees parknämnd. Femma på fjolårets lista (ja, jag konsumerar alldeles för mycket TV).
Förtjänar sin plats på listan för att:
Det var kanske bara en tidsfråga innan Parks and Recreations energiska feelgood-TV skulle börja kännas alldaglig och trött. Det är modigt av Parks att fortsätta berätta positiva historier om att växa upp och ta ansvar, men ibland fastnar serien helt i sin amerikanska helylletröja. Att alla karaktärer fått egna kärlekshistorier är inte enbart positivt. Skurkarna i år har varit Leslie och Ben, vars jättelyckliga förhållande (med tillhörande hångel i varje avsnitt) slet på nerverna. Och Ron Swanson har mjukats upp så mycket att han nu ligger på gränsen till gullig sidekick.

Detta om varför serien ligger så lågt ner på listan. Men Parks har fortfarande en väldigt fin komediensemble, och det räknas också. I år fick Chris Pratt ta mycket mer plats än tidigare, vilket han gjorde rent bokstavligt genom att riva ner saker, slåss och återskapa scener från actionfilmer. Det var kul.
Högtidsstund:
Den totalt inkompetenta hanteringen av Leslies valkampanj var bitvis fantastisk.
Svagaste ögonblick:
Det sliskiga valtalet.
Bästa karaktär:
April känns fortfarande som den enda som kan vara lite off och inte delta i det allmänna gullandet. Serien hade behövt mer sånt.
Bästa avsnitt:
"Campaign Ad"

Balloonfighter undrar:
Innehåller serien några charmiga djur?
Ja! Champion, den trebenta hunden.

2 kommentarer:

  1. Jag saknar den gamle grumpy Ron Swanson som inte ville ha med de andra att göra och som lärde barn att avsky staten. Den senaste säsongen av Parks tycks ha närmat sig Modern Family i helyllemys, vilket är lite synd. Därmed inte sagt att jag inte tycker mycket om serierna fortfarande.

    SvaraRadera
  2. Håller för det första med om att Ron Swanson har blivit tamare, men jag får också intrycket att han karakteriseras olika av olika författare?

    SvaraRadera